Testdags 2017

Då var det då äntligen dags att provköra. Färden gick till Mantorp den 5 Augusti 2017 och eventet En dag på strippen.

Det blev bara två repor. Den första var en lugn sväng då jag ville se att den lämnade rakt och var ok i styrning vid lite fart. Men problem med förgasarna och E85 gjorde att det blev en hackig genomförd repa. ( Åker numera på högoktanig bensin istället )
Andra repan testade vi two steppen och den drog iväg fint, men vid lite mera varv krånglade bränslet igen samtidigt som jag fick en dimma av vätska på framrutan. Jag trodde det var bränsle så det blev ett snabbt avslag på den repan. Efter att jag stannat så ser jag att vänster avgasrör mest liknar detsamma som på en motorbåt då den sputtar ut vatten därbak. Det var även vatten jag hade fått på framrutan. Efter ett snabbt konstaterande att det måste vara toppackningen som gått så lastades bilen upp igen och vi fick istället kika på de andra som körde.

Som framgår av bilden så höll inte dessa packningar för trycket så nu ska istället Multi layer steel packning monteras samtidigt som jag tror att jag kommer att gå tillbaks till vanlig hederlig högoktanig race soppa istället för E85. Skall även ta ned överdrivningen från 35% till måttliga 10% istället.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*